Këshilli Kombëtar Shqipëtar viziton shkollën „Zenel Hajdini“ në Raincë

b_626_140_16777215_00_images_KKSHLogo5.jpeg

Në prag të vitit shkollor 2019/20 shkolla „Zenel Hajdini“ në Raincë është vizituar nga përaqësuesit e Këshilli Kombëtar Shqipëtar (KKSH).

Temë e këtij takimi ishte fillimi i vitit të ri shkollorë dhe sigurimi i teksteve mësimore për nxënësit shqipëtar, ka shkruar drejtori i shkollës Shukri Ymeri në Facebook, i cili ka falëminderuar KKSH për...

Komente (0)
Fillon turneu tradicional në futboll të vogël "Rainca 2019"

b_600_550_16777215_00_images_WhatsApp_Image_2019-07-26_at_20.04.44.jpegNë stadionin e shkollës fillore "Zenel Hajdini" në Raincë filloi turneu prestigjioz në futboll të vogël "Rainca 2019". Sot janë luajtur edhe ndeshjet e para mes ekipeve të ndryshme.

 

Nën patronatin dhe organizimin e Bashkësisës Lokale në Raincë janë ndarë edhe mirënjohje. BL Raincë ka ndarë mirënjohje për kontributin dhe mbarëvajtjen e turneut...

Komente (0)
Nesër me 28.05.19 në ora 17:00 takim i Bashkësisë Lokale Raincë me qytetarë për emërtimin e rrugëve

b_848_512_16777215_00_images_Rruget_ne_Raince.jpegBashkësia Lokale Raincë ka thirrur sot mbledhje e saj me qytetar për nesër (28.05.19) në ora 17:00, që do të mbahet në ambientet e shkollës fillore në Raincë. Temë kryesore do të jetë diskutimi i listës së emërtimit të rrugëve në Raincë, e cila do ti dorëzohen paraprakisht komisionit përkatës në Preshevë, e pastaj do ti dorëzohen për aprovim...

Komente (0)
Hyrja e grave po bëhet me mbulesë në xhaminë "Mulla Sulejmani" në Raincë

b_340_760_16777215_00_images_55736561_2139290429489809_7517068151054401536_n.jpegXhamija "Mulla Suljemani" e Raincë posedon një hyrje të veçantë në katin e faljes për gjininë femërore.

Disa mërgimtarë kanë filluar financimin për mbulimi i hyrjes në katin e lutjes për gjininë femërore në xhaminë "Mulla Sulejmani" Raincë. Punëkryerës i këtij projekti është Metal Alu & PVC BAU.

Të interesuarit për kontribut në këtë projekt...

Komente (0)
Bashkësia Lokale Raincë me zyre të re

b_660_520_16777215_00_images_54434702_2335993113339153_6851443920635691008_n.jpegBashkësia Lokale Raincë ka që nga data 17 mars zyrën e saj zyrtare. BL Raincë ka filluar me procedurat e hapjes së objektit multifunkcional, ku kësaj hapje do ti gëzohen shumë bashkëvendës.

Tash BL Raincë ka edhe adresën e saj, ku do ti mundësoj gjithëve si për shembull në nënshkrimin e kontratave për mbledhjen e mbeturinave në Raincë.

BL...

Komente (0)
Shenasi Abdulli nga Rainca specializon në mjekësi urgjente

b_650_528_16777215_00_images_1395184_10204050961382657_7774148841837046646_n.jpegMjeku Shenasi Abdulli specializon në mjekësinë urgjente. Rainca bëhet edhe me një specialistë në medicinë.

Gjithashtu emergjenca në Preshevë do të ketë një specialistë të ri në mjekësi urgjente.

Bashkëvendësit e Raincës i gëzohen këtij suksesi dhe i janë shumë mirënjohës doktor Shenasisë për punën e pa lodhshme në Raincë dhe shpresojnë në...

Komente (0)
Festa e „Raincalive“ në Wangen a. Aare të Zvicrës

b_560_440_16777215_00_images_48409400_2316075355078482_2548664083419234304_n.jpeg

Me datën 15 dhjetorë 2018 në Wangen a. Aare (SO) në Zvicërs u mbajt manifestimi tradicional me mërgimtarët. Në këtë manifestim morën pjesë më shumë se 300 veta. Vendi kësaj radhe ishte i përshtatshëm, sepse ishte jo shumë larg për të dyja anët e Zvicrës. Për argëtimin e mbrëmjes u kujdes grupi muzikor me vëllezërit Alimusaj, të cilët bënë një...

Komente (0)
Kuvendi i Republikës së Kosovës votoi tri Projektligjet që ndryshojnë mandatin dhe detyrat e Ministrisë dhe FSK-së

b_600_500_16777215_00_images_14_12_2018_5378979_1__Kuvendi_i_Kosoves_miratoi_Projektligjet_per_FSK_ne__1.jpegDeputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës pas votimit në lexim të dytë, sot, më datë 14 dhjetor 2018, miratuan me shumicë absolute të votave tri projektligjet bazë të FSK-së: Projektligjin për Ministrinë e Mbrojtjes, Projektligjin për Forcën e Sigurisë së Kosovës dhe Projektligjin për Shërbim në Forcën e Sigurisë së Kosovës.

Në Seancën...

Komente (0)